Διακόσμηση παιδικού δωματίου

Το παιδικό δωμάτιο, είναι σίγουρα ο χώρος με την απολαυστικότερη διακόσμηση μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το διακοσμήσετε ανάλογα με το φύλλο του παιδιού σας και το σημαντικότερο με χαμηλό κόστος.

Αρχικά δείτε ποιος είναι ο αγαπημένος ήρωας του γιου ή της κόρης σας. Διαλέξτε ένα θέμα να διακοσμηθεί ο τοίχος του δωματίου, αν όχι όλο το δωμάτιο, τότε κάποιος από τους τέσσερις τοίχους του. Καλό θα ήταν μια παράσταση πάνω από το κρεβάτι του και αυτό για να σας μείνουν κενοί οι υπόλοιποι τοίχοι για διακόσμηση.
Μπορείτε μαζί με το παιδί σας να δημιουργήσετε κατασκευές για το δωμάτιό του. Αγοράστε απλά υλικά και αρχίστε ….δουλειά. Μπορείτε να πάρετε ρολό φελλού με αυτοκόλλητη πίσω όψη. Εκεί σχεδιάστε μεγάλα ή μικρά σχέδια όπως αστεράκια – φεγγαράκια – ήλιους – λουλούδια – πεταλούδες και άλλα και αφήστε το παιδί να τα κόψει και να τα κολλήσει. Αυτό το υλικό μπορεί να κολληθεί στον τοίχο, στα παράθυρα, στα φύλλα της ντουλάπας του.

Φτιάξτε μια όμορφη κρεμάστρα για τα ρούχα του που μπορείτε να κρεμάσετε πίσω από την πόρτα του δωματίου του. Μια πολύ εύκολη κατασκευή είναι σε μια απλή ξύλινη κρεμάστρα να καρφώσετε μικρά γατζάκια. Ζωγραφίστε την κρεμάστρα με λαδομπογιά ένα χρώμα της επιλογής του παιδιού ή διακοσμήστε την με απλά και οικονομικά υλικά, όπως κοχύλια, ζυμαρικά, αποξηραμένα λουλούδια και άλλα.

Οι ζωγραφιές των παιδιών σας μπορούν κάλλιστα να γίνουν πανέμορφα καδράκια για να στολίσουν το δωμάτιό του. Βάλτε κάποιες από τις αγαπημένες του ζωγραφιές σε κάδρα με τζάμι και κρεμάστε τις.

Εύκολη ακόμα και ανέξοδη κατασκευή είναι και με κουτιά παπουτσιών που μπορείτε να ντύσετε με πολύχρωμα χαρτόνια ή κόλλες περιτυλίγματος και να τα καρφώσετε ακανόνιστα στον τοίχο του. Μέσα εκεί τοποθετήστε μικρά κουκλάκια, play mobile και άλλα μικρό-αντικείμενα της επιλογής σας.

Ένα κουτί αποθήκευσης των παιχνιδιών του, είναι σίγουρα απαραίτητο για το παιδικό δωμάτιο .. σε κάποιες περιπτώσεις και περισσότερα από ένα. Ένα τέτοιο καλάθι μπορείτε να φτιάξετε για παράδειγμα πολύ εύκολα ντύνοντας με χαρτί ή ύφασμα ένα ξύλινο ή πλαστικό καφάσι.

Ακόμα και το καλαθάκι για τα σκουπίδια στο γραφείο του μπορείτε να διακοσμήσετε. Ένα έξυπνο καλάθι είναι
ένα παλιό πλαστικό ή πήλινο κασπώ «ντυμένο» με κλωστή ή μαλλί πλεξίματος ή ακόμα και ζωγραφισμένο με λαδομπογιά.

Ενεργοποιήστε την φαντασία και την δημιουργικότητα τόσο των παιδιών σας όσο και τη δική σας…και αλλάξτε το παδικό δωμάτιο με απλούς και οικονομικούς τρόπους.

Για την «Άλκηστη» με αγάπη από το my-family.gr

Back to news page