Παιχνίδια για παιδικό πάρτυ!

Σ’ ένα παιδικό πάρτι, όταν αυτό γίνεται στο σπίτι, το πρόβλημα των γονιών είναι πως θα απασχοληθούν τα παιδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να βαρεθούν και χωρίς να κάνουν ζημιές στο υπόλοιπο σπίτι. Στο άρθρο μας αυτό, θα βρείτε μερικές ιδέες για να βοηθήσετε τους μικρούς μας φίλους να διοχετεύσουν δημιουργικά την ενεργητικότητά τους.

Πιάνω την ουρά του γαϊδάρου: αυτό είναι ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι, που μπορείτε να δημιουργήσετε με απλά υλικά. Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο χαρτόνι, μαρκαδόρους καρφίτσες και μαντηλάκι για τα μάτια. Ζωγραφίστε έναν μεγάλο γάιδαρο στο χαρτόνι σας και κρεμάστε το κάπου ψηλά στο παιδικό δωμάτιο. Τα παιδιά αφού μπουν σε μία σειρά, στην συνέχεια ένα – ένα με κλειστά μάτια, θα πάει κοντά και χωρίς να βλέπει θα προσπαθήσει να καρφιτσώσει την ουρά του γαϊδάρου. Αν τα παιδιά είναι μικρά σε ηλικία και φοβάστε τις καρφίτσες, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρκαδόρους. Εκεί το παιδί θα προσπαθήσει να «ζωγραφίσει» την ουρά αντί να την καρφιτσώσει.

Μουσικές καρέκλες: ένα πολύ γνωστό παιχνίδι που αρέσει πολύ στα παιδιά. Βάλτε σε σειρά μέσα στο δωμάτιο καρέκλες (μία λιγότερη) από όσα είναι τα παιδιά. Στην συνέχεια ένα παιδικό τραγούδι στο κασετόφωνο και τα παιχνίδια αρχίζουν να τρέχουν και να χορεύουν γύρω γύρω από τις καρέκλες. Όταν όμως σταματήσει η μουσική, τότε εκείνα θα πρέπει να κάτσουν στις καρέκλες. Όποιος δεν προλάβει να καθίσει, χάνει και βγαίνει απ’ το παιχνίδι. Κάθε φορά που αποχωρεί και ένας παίκτης, εμείς βγάζουμε και μία καρέκλα. Στον νικητή μπορούμε να δώσουμε ένα βραβείο, όπως ένα μπαλόνι, ένα ζαχαρωτό κ.τ.λ.

Μαγικά ζευγάρια: Γι’ αυτό το παιχνίδι, θα χρειαστείτε λευκά χαρτιά (Α4), χρώματα και πολύ φαντασία. Ζωγραφίστε διάφορα σχέδια στα χαρτιά σας, που να έχουν σχέση μεταξύ τους. Για παράδειγμα ένα γάντι – ένα χέρι, μια γάτα – ένα ψάρι, έναν σκύλο – ένα κόκαλο κ.ο.κ. όταν αρχίσει το παιχνίδι, τότε καρφιτσώστε στην πλάτη του κάθε παιδιού και ένα χαρτί. Αρχίζει η μουσική και τα παιδιά προσπαθούν να βρουν το καθένα το ζευγάρι του, χωρίς όμως να ξέρουν τι έχουν στην δική τους πλάτη. Κερδίζουν τα παιδιά εκείνα που θα έχουν βρει το ταίρι τους σωστά. Μπορεί και να μην συμβεί… είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι όμως, που ακόμα και αν τα παιδιά δεν τα καταφέρουν, διασκεδάζουν πολύ κατά την διάρκεια.

Ταΐστε το μωρό: Αυτό καλό θα είναι να το παίξετε είτε στο μπαλκόνι, είτε στην αυλή εάν υπάρχει.. αν δεν μπορείτε σε κανέναν απ’ τους δύο αυτούς χώρους, τότε στρώστε στο πάτωμα ένα παλιό σεντόνι ή ένα κομμάτι ύφασμα που δεν χρειάζεστε. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι δύο σακούλες μεγάλες σκουπιδιών, δύο κεσεδάκια γιαούρτι, δύο κουταλάκια, δύο μαντηλάκια για τα μάτια και πολύ κέφι… Οι δύο που θα συμμετάσχουν, θα καθίσουν ο ένας απέναντι από τον άλλο και θα φορέσουν τις σακούλες σκουπιδιών από πάνω από το κεφάλι σαν να είναι μπλούζα. Αφού τους δέσουμε τα μάτια, για να μην βλέπουν θα προσπαθήσουν να ταϊσουν ο ένας τον άλλο με το γιαούρτι. Θα κερδίσει εκείνος που θα ρίξει λιγότερο γιαούρτι πάνω στην «ποδιά» του αντιπάλου του!

Ποιος θα σβήσει το κερί: αυτό είναι ένα παιχνίδι, που προτείνουμε για μεγαλύτερα παιδιά. Καλό θα είναι να το παίξετε σε εξωτερικό χώρο. Βάζετε ένα μεγάλο κερί πάνω σε ένα τραπέζι και το ανάβετε. Τα παιδιά βρίσκονται απέναντι από το κερί σε μια απόσταση, 10-15 βήματα το ένα πίσω από το άλλο. Ο παίκτης που θα παίξει πρώτος, κρατά ένα νεροπίστολο και προσπαθεί να σημαδέψει την φλόγα του κεριού για να καταφέρει να το σβήσει. Δίνουμε στο παιδί δύο ή τρεις ευκαιρίες, ανάλογα με το τι έχουμε συμφωνήσει απ’ την αρχή. Κερδίζει εκείνος που θα καταφέρει να σβήσει τελείως το κερί!

Τα παιδιά θα περάσουν δημιουργικά την ώρα τους στο πάρτι, θα συνεργαστούν και θα διασκεδάσουν. Όλα τα παιχνίδια σε συνδυασμό με πολύ μουσική, φαγητό και οπωσδήποτε τούρτα (που την περιμένουν όλοι)… θα κάνουν το πάρτι σας αξέχαστο!!

Για την «Άλκηστη» με αγάπη από το my-family.gr

Back to news page