Το παιδικό δωμάτιο!

Μπροστά στον ερχομό ενός παιδιού, οι μελλοντικοί γονείς, μπαίνουν από νωρίς στον κόπο να προβληματιστούν για το παιδικό δωμάτιο…

Να εξασφαλίσουν για το παιδί που θα γεννηθεί ένα χώρο δικό του, να το βάψουν κατάλληλα, να το διακοσμήσουν, να εξαντλήσουν κάθε αντοχή τους στην συλλογή πληροφοριών και λίγο πριν την απόγνωση να το γεμίσουν τελικά με όλα τα απαραίτητα αντικείμενα.

Η χαρά ανταγωνίζεται την κούραση τους, η αγωνία της προσμονής τα έξοδα και με την ολοκλήρωση του έργου τους, το αποτέλεσμα σίγουρα ανταγωνίζεται έργο τέχνης.

Είναι άραγε η αμηχανία μας μπροστά στο άγνωστο που μας ενεργοποιεί τόσο? Είναι ο φόβος που μας οδηγεί να φτιάξουμε ένα δωμάτιο «για να του αρέσει» ενώ στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε ούτε στην όψη το νέο μας συγκάτοικο?

Και πότε η προσφορά μας τελικά θα δικαιωθεί? Πως θα ξέρουμε αν πραγματικά το κουκλίστικο δωμάτιο που φτιάξαμε του άρεσε? Αν το χρώμα που διαλέξαμε είναι ικανό να το ηρεμήσει! Αν τα πολύχρωμα παιχνίδια είναι τα κατάλληλα για να παίξει κι αν το λούτρινο αρκουδάκι στην κούνια του θα γίνει αγαπημένη αγκαλιά για τον ύπνο!

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το σωστό? Να επιλέξουμε σωστά χωρίς καμία αμφιβολία?

Η αλήθεια είναι πως όχι!!!

Θα έχουμε την ίδια αγωνία που έχουμε όταν περιμένουμε καλεσμένους,  για το αν θα αρέσει η οργάνωση της βραδιάς…με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά, αυτός ο καλεσμένος, δεν θα είναι μόνο για ένα βράδυ!

Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται για να οργανώσουμε με επιτυχία μία μόνιμη «φιλοξενία», είναι καλή διάθεση!

Ας επιστρατεύσουμε τους καλούς μας τρόπους, ας γίνουμε ευχάριστοι οικοδεσπότες στον «επισκέπτη» μας και θα διαπιστώσουμε σύντομα πως έχουμε μια ολόκληρη ζωή για να γνωριστούμε και όλο το χρόνο που θέλουμε για να κάνουμε τις αλλαγές που θα «μας» και θα «του» ταιριάζουν καλύτερα!

Για την «Άλκηστη» με αγάπη από το my-family.gr

Back to news page