Βιβλιάριο υγείας παιδιού!

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του υπουργείου υγείας, που καλό θα ήταν να χαρακτηρίζει από δω και πέρα όλες τις παροχές σ΄αυτή τη χώρα.

Το νέο παιδικό βιβλιάριο υγείας, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους γονείς, παρέχοντας πλούσιες πληροφορίες για τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού. Θα λέγαμε πως αυτή τη στιγμή, έχουμε στα χέρια μας έναν κατατοπιστικό οδηγό δράσης στον καινούριο μας ρόλο και φυσικά καμία δικαιολογία, αν τον αφήσουμε ανεκμετάλλευτο.

Είναι η πρώτη φορά που αυτό το τόσο σημαντικό κατά τα άλλα μικρό βιβλιαράκι, γίνεται πραγματικά σημαντικό, αν ασχοληθούμε, αν το συμπληρώνουμε και αν το συμβουλευόμαστε. Έτσι θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε νέα δεδομένα που πρέπει να μας αφορούν στο εξής, να προλάβουμε και να παρέμβουμε εύστοχα σε σχέση με προβλήματα, αδυναμίες ή μειονεξίες που πιθανά αφορούν στο παιδί μας και να συνεργαστούμε με τον παιδίατρο για να μην παλεύει μόνος του την υγεία του δικού μας παιδιού.

Είναι καλό να αναγνωρίζουμε ότι γίνεται και μπορεί να μας πάει «μπροστά», γιατί μόνο τότε θα προηγούμαστε σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας.

Κι είναι ακόμα σημαντικότερο, να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, πως το παιδί δεν ‘ΈΤΥΧΕ’, άρα μπορεί να είναι διαφορετικό από εμάς, ή τ΄αδέρφια του γι΄αυτό του οφείλουμε τουλάχιστον ένα απλώς συμπληρωμένο…προσωπικό ιστορικό !

Πηγή: www.noesi.gr

Back to news page